ENERGIEBESPARINGSPLICHT 2023

60.000 ondernemers moeten voldoen aan de informatieplicht energiebesparing. Geldt de informatieplicht ook voor jou en wil je makkelijk en snel registeren? Maak dan gebruik van MijnEML en wordt ontzorgd door het pakket te kiezen wat het beste bij je past.

MijnEML pakketten

Meld je aan via dit Zakelijk Energieloket om 100 euro korting te krijgen op onderstaande tarieven

MijnEML Basis€ 395,-

Makkelijk en snel zelf je EML opstellen

Door het gebruiksgemak van de applicatie kun je de maatregelen zelf eenvoudig invullen. Je ontvangt van ons direct een MijnEML inlogcode en wachtwoord en daarmee kan je vandaag nog aan de slag!

MijnEML verzorgt de afmelding bij RVO

Aanmelden
MijnEML Extra€ 595,-

Inclusief online hulp bij het invullen van je EML

Je ontvangt van ons direct een MijnEML inlogcode en een account. Wij nemen contact met je op om samen de lijst door te nemen en de maatregelen in te vullen.

MijnEML verzorgt de afmelding bij RVO

Aanmelden
MijnEML Totaal€ 995,-

Invullen van de EML en kennisoverdracht op locatie

Wil je compleet ontzorgd worden bij het invullen van MijnEML? Wij helpen je bij het kiezen van Erkende Maatregelen, voorzien je van advies en helpen je met het invullen van de applicatie bij jou op locatie.

MijnEML verzorgt de afmelding bij RVO

Aanmelden

WAT IS ER NODIG?

Om aan de energiebesparingsplicht te voldoen moet middels Erkende Maatregelenlijsten (EML) voor elke Erkende Maatregel worden nagegaan of deze wel of niet van toepassing is en/of is uitgevoerd. Vervolgens moet de rapportage hierover uiterlijk 1 december 2023 worden ingediend bij RVO. RVO zorgt er vervolgens voor dat dit terechtkomt bij het juiste bevoegde gezag. En elke vier jaar moet deze melding worden geactualiseerd.

DEADLINE 1 december 2023

De nieuwe deadline voor het rapporteren is 1 december 2023. Mis deze niet, de handhavende instanties krijgen steeds meer druk vanuit Den Haag om ondernemers te controleren op het voldoen aan de energiebesparings- en informatieplicht.

Regel het met MijnEML en krijg 100 euro korting

MEER INFORMATIE ENERGIEBESPARINGSPLICHT 2023

De energiebesparingsplicht is van toepassing op organisatie- en bedrijfslocaties met een jaarlijks energiegebruik vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas(equivalent). Deze bedrijven en organisaties zijn verplicht alle energiebesparende maatregelen uit te voeren die zich binnen vijf jaar terugverdienen.

Per 1 juli 2023 wordt de energiebesparingsplicht aangepast. In de aangepaste regeling wordt onderscheid gemaakt tussen eigenaar en huurder/gebruiker van het gebouw, tussen activiteit gebonden (processen en faciliteiten) en gebouwgebonden maatregelen. Kijk hier aan welke energie- en rapportageplicht jij moet voldoen: Stappenplan Energiebesparing Rapportageplicht. | RVO.nl